ДФ најављује протесте до ослобађања Медојевића и Кнежевића

Црногорски Демократски фронт поручио је на протесту испред парламента Црне Горе да ће организовати протестне скупове све док њихови функционери Небојша Медојевић и Милан Кнежевић не буду слободни грађани.

Посланик Демократског фронта Милутин Ђукановић изјавио је да њихова борба превазилази политику људи који су ухапшени на "правди бога", преноси РТЦГ.

"Ако изгубимо слободу и демократију, сутра ћемо изгубити све. Медојевић и Кнежевић нису одбили да сведоче, они су саопштили оно што знају и да их 100 пута позову да сведоче они ће исто поновити, па чему онда тиранија", упитао је Ђукановић.

Према његовим речима, Медојевић је ухапшен незаконито, јер му претходно није скинут имунитет.

"Ми ћемо овде остати и бити упорни све док Медојевић и Кнежевић не буду слободни грађани. Ми смо спремни за борбу која ће дуго трајати, али имаћемо још акција од жутих прслука до обиласка кућа појединих функционера, министара и судија", рекао је Ђукановић.

Представница мајки са троје и више деце Жељка Савковић позвала је мајке да се придруже протестима ДФ, као и опозицију да се са лидерима придружи у одбрани Медојевића, преноси портал Вијести.

"Ово је моменат када жуте прслуке треба да обуку они који се не боје", поручила је Савковићева.

Председник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић рекао је да је почињена неправда и да се на њу мора одговорити.

"Навикли су нас да је наш задатак да се међусобно гонимо, а није. Наш је задатак да се разумемо", рекао је Даниловић и додао да је задатак посланика да бране достојанство парламента и да треба да се појаве на протестима.

Протести су најављени и за четвртак увече.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се