Мађарска повећава број војника на Космету

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто саопштио је да ће та земља послати још најмање 60 војника на Косово до наредног лета. Истиче да се у мисији НАТО-а на Косову тренутно налази 398 мађарских војника.

Петер Сијарто је то рекао након дводневног састанка министара спољних послова НАТО-а у Бриселу и нагласио да ће се мађарска кандидовати за командну позицију Кфора на Косову након што наредне године истекне мандат италијанском команданту, преноси МТИ.

Према његовим речима, мађарски војници биће прераспоређени из мировне мисије УН на Кипру, а осим на Косово, додатне снаге биће послате и у Авганистан. Та већа улога Мађарске у НАТО мисијама је у складу са обећањем датом генералном секретару те организације Јенсу Столтенбергу.

Говорећи о Македонији, Сијарто је рекао да је та земља одавно требала да постане чланица НАТО-а и да верује да ће, чим се заврши процес око промена имена те земље, процес придруживања НАТО-у завршити следеће године.

"Историја нам је показала да уколико постоје нерешени проблеми на Западном Балкану, то доводи до великих проблема. Било би боље избећи то, а најбољи начин за то је убрзање процеса интеграције", закључио је Сијарто.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2018, 01:15) - anonymous [нерегистровани]

Re: Istorija je uciteljica zivota

Mislim da se mnogo varash. U ovom slucaju interesi i Madjara i Bugara su isti kao i srpski interesi. Nema te sile koja ce ih navratiti da misle drugacije sem ako Srbi ne naprave neku glupost prema njima u sto ja sumnjam. Srbi moraju biti u savezu sa Madjarima i Bugarima a Srbi ce biti dobro dosli kao njihovi saveznici jer i Srbi njima trebaju. Rukovodstva nasih komsija me impresioniraju, narocito madjarski lideri.

(среда, 05. дец 2018, 19:35) - anonymous [нерегистровани]

Istorija je uciteljica zivota

Bugari i Madjari zabice nam noz u ledja po obicaju cim izbije neko zlo po Srbiju.