Писмо лидерима ЕУ због Медојевића и Кнежевића

Супруга Небојше Медојевића Марина и вереница Милана Кнежевића Тамара Магделинић упутиле су писмо лидерима Европске уније у коме од њих траже да се "пробуде и спрече самовољу и тортуру коју црногорска власт спроводи над својим грађанима и њиховим представницима".

Марина Медојевић и Тамара Магделинић су писмо написале пошто је Апелациони суд одбио жалбу одбране лидера Демократског фронта Небојше Медојевића и Милана Кнежевића и потврдио решење Вишег суда о њиховом затвору од два месеца због одбијања сведочења у предмету за корупцију, преносе Вијести.ме.

У писму су написале да сматрају да ЕУ има одговорност и надлежност да реагује на "гажење фундаменталних људских права" и да треба да заузму "став који брани европске вредности", јер "оваква Црна Гора представља опасност не само по своје грађане, већ и за Европу".

"У супротном, бојимо се да шаљете опасну поруку читавој заједници европских народа да је прогон политичких опонената, затварање невиних људи и деловање судства по политичким диктатима легално и легитимно", поручиле су.

Писмо је написано у име Кнежевића и Медојевића који су, како тврде, жртве бруталног судског и политичког прогона, и над којим се већ годинама врши правно насиље.

"Небојша Медојевић се налази у затвору по неуставној одлуци Вишег суда, где штрајкује глађу, док Милан Кнежевић у згради парламента чека да буде ухапшен, одбијајући да добровољно оде у затвор. Пресуда којом је Апелациони суд потврдио одлуку Вишег суда да, без скидања имунитета и без уручивања одлуке, посланици буду затворени, последица је политичког притиска", пише у писмо.

Као доказ за то, "поред низа прекршених правних норми", наводе и чињеницу да је Апелациони суд пресудио супротно својим двема одлукама које је раније донео у истом предмету.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 03. дец 2018, 21:03) - anonymous [нерегистровани]

Drage moje herojine...

Nazalost.......rjesenje za vase voljenje je ili otpor i zrtva dok se Milo neskine sa trona.........ili otici Mili poljubiti mu ruku i zamoliti za oprost te se zakleti na vjernost i sutnju po starom mafijaskom obicaju.......Na vama je da odaberete.....

(понедељак, 03. дец 2018, 13:55) - slavko [нерегистровани]

Kontraproduktivno!

Svakome na zapadu je jasno kako vlast nema pravo da utiče na sudske postupke. Iluzorno je očekivati da če onda utecati na sudske postupke u nekoj trečoj zemlji. Takva očekivanja ne znače ništa drugo nego pokušaj da se neka pa čak i tuđa vlast nagovori da utiče na rad sudstva što je u demokratskom društvu prosto nezamislivo!

(понедељак, 03. дец 2018, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

Hrabrost

Eu lideri su nada bez rezultata

(понедељак, 03. дец 2018, 10:23) - anonymous [нерегистровани]

Nista od toga

Sve dok Milo nekome vrsi posao.

(понедељак, 03. дец 2018, 08:41) - anonymous [нерегистровани]

eeee

mala zemlja sa malim ljudima i velikim diktatorom...