Писмо лидерима ЕУ због Медојевића и Кнежевића

Супруга Небојше Медојевића Марина и вереница Милана Кнежевића Тамара Магделинић упутиле су писмо лидерима Европске уније у коме од њих траже да се "пробуде и спрече самовољу и тортуру коју црногорска власт спроводи над својим грађанима и њиховим представницима".

Марина Медојевић и Тамара Магделинић су писмо написале пошто је Апелациони суд одбио жалбу одбране лидера Демократског фронта Небојше Медојевића и Милана Кнежевића и потврдио решење Вишег суда о њиховом затвору од два месеца због одбијања сведочења у предмету за корупцију, преносе Вијести.ме.

У писму су написале да сматрају да ЕУ има одговорност и надлежност да реагује на "гажење фундаменталних људских права" и да треба да заузму "став који брани европске вредности", јер "оваква Црна Гора представља опасност не само по своје грађане, већ и за Европу".

"У супротном, бојимо се да шаљете опасну поруку читавој заједници европских народа да је прогон политичких опонената, затварање невиних људи и деловање судства по политичким диктатима легално и легитимно", поручиле су.

Писмо је написано у име Кнежевића и Медојевића који су, како тврде, жртве бруталног судског и политичког прогона, и над којим се већ годинама врши правно насиље.

"Небојша Медојевић се налази у затвору по неуставној одлуци Вишег суда, где штрајкује глађу, док Милан Кнежевић у згради парламента чека да буде ухапшен, одбијајући да добровољно оде у затвор. Пресуда којом је Апелациони суд потврдио одлуку Вишег суда да, без скидања имунитета и без уручивања одлуке, посланици буду затворени, последица је политичког притиска", пише у писмо.

Као доказ за то, "поред низа прекршених правних норми", наводе и чињеницу да је Апелациони суд пресудио супротно својим двема одлукама које је раније донео у истом предмету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво