Орбан: Груевски заштитио мађарске границе, Сорос га прогања

Мађарски премијер Виктор Орбан каже да је бивши македонски премијер допринео заштити мађарске границе, а да га, с друге стране, организације повезане са Џорџом Соросом прогоне.

Орбан је рекао за македонски портал a1on да ће Мађарска због тога правично третирати своје сараднике, а Груевски јесте, каже, његов сарадник, као што је то и мађарском народу.

"Не можемо да искључимо правне процедуре, али можемо да омогучимо правичан третман", поручио је Орбан након што је његова земља примила Груевског, који је требало да служи затворску казну у својој земљи.

Мађарски премијер додао је да је уверен да су организације повезане са Џорџом Соросом укључене у прогањање Груевског.

Коментаришући судске поступке који се воде против Груевског, Орбан је изјавио да је реч о компликованим споровима.

"Власти ће одлучивати шта ће урадити у вези с екстрадицијом Груевског", рекао је Орбан, приметивши да је "без бившег премијера Македоније било теже заштитити мађарску границу".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво