Орбан: Груевски заштитио мађарске границе, Сорос га прогања

Мађарски премијер Виктор Орбан каже да је бивши македонски премијер допринео заштити мађарске границе, а да га, с друге стране, организације повезане са Џорџом Соросом прогоне.

Орбан је рекао за македонски портал a1on да ће Мађарска због тога правично третирати своје сараднике, а Груевски јесте, каже, његов сарадник, као што је то и мађарском народу.

"Не можемо да искључимо правне процедуре, али можемо да омогучимо правичан третман", поручио је Орбан након што је његова земља примила Груевског, који је требало да служи затворску казну у својој земљи.

Мађарски премијер додао је да је уверен да су организације повезане са Џорџом Соросом укључене у прогањање Груевског.

Коментаришући судске поступке који се воде против Груевског, Орбан је изјавио да је реч о компликованим споровима.

"Власти ће одлучивати шта ће урадити у вези с екстрадицијом Груевског", рекао је Орбан, приметивши да је "без бившег премијера Македоније било теже заштитити мађарску границу".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 23. нов 2018, 18:04) - anonymous [нерегистровани]

Mislim

I po ovome se vidi da je Viktor Orban najbolji predsednik od svih evropskih drzava iako nije najmocniji. Madjari treba da su ponosni njime a i mi sto smo mu juzne komsije. Sa takvim ljudima i drzavama kao sto je Madjarska, Srbija treba da se udruzuje i da saradjuje.

(петак, 23. нов 2018, 12:28) - anonymous [нерегистровани]

Vucicu sta cekasu

U kontekstu ove izjave treba kontaktirati Orbana u vezi Kosova iako je Madjarska priznala Kosovo. Vise nego jasno je da se Orban ne slaze sa politikom globalista koji su i najzasluzniji za tzv. nezavisno Kosovo.