Невреме у Црној Гори и Хрватској, поплављене улице и објекти

Киша, олујни ветар и остале временске непогоде изазвали су брoјне невоље на Црногорском и Хрватском приморју. У Црној Гори поплаве у Херцег Новом, Котору и Подгорици. У Хрватској проглашени наранџасти и црвени метео-аларм.

Снажна киша у Херцег Новом проузроковала је изливање канала и одвода на саобраћајнице. Вода је продрла у приватне куће, стамбене зграде и школу, преносе Вијести.

Од поноћи је пало више од 150 литара кише по метру квадратном. Кол-служба је добила више од 40 позива за помоћ.

Надлежнима је пријављено више од 200 случајева штете. Поплављени су кружни ток у Мељинама, Јадранска магистрала...

Невоље због воде и у Котору, где је вода потпуно преплавила шеталиште. У Радановићима је вода поплавила путеве и отежала приступ бројним кућама.

Јако невреме захватило је и Подгорицу, а пљускови, праћени ветром, поплавили су улице у том граду због чега је саобраћај био успорен.

Јак ветар обарао је дрвеће, а поплављено је пар објеката, преноси портал ЦдМ. 

И на хрватском делу Јадрана је проглашен наранџасти метео-аларм због обилне кише и орканске буре, јавља Индекс.

У међувремену, јака киша погодила је Сплит па су ватрогасци интервенисали на двадесетак места како би испумпали воду која је продрла у приземље неких објеката, а због воде је био отежан и саобраћај.

Најкритичније је било близу стадиона Пољуд где је створена велика бара у којој је остало неколико возила, али ватрогасци су брзом интервенцијом помогли да возила изађу из ње, речено је за Хину у сплитској Јавној ватрогасној служби.

Вода је продрла у приземље неких објеката у висини до десет центиметара.

У врло кратком року од пола сата у Сплиту је пало 30 литара кише по квадратном метру, што су велике количине за тако кратко раздобље.

На хрватском приморју киша је почела да пада током прошле ноћи и прво је захватила подручје између Хвара и Корчуле, а онда се проширила и на остале делове Далмације.

Дува олујни ветар јачине и до 100 километара на сат. 

За Горски Котар и Лику на снази је црвени аларм због могуће поледице и веће количине снега.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи