Тодорић платио кауцију од милион евра, изашао из затвора

Бивши власник "Агрокора" Ивица Тодорић положио је кауцију од милион евра (7,5 милиона куна) како би изашао из истражног затвора. Нешто после 17 часова напустио је затвор Реметинац не дајући изјаве новинарима.

У загребачком Жупанијском суду се сазнаје да је кауција уплаћена на судски рачун, пренела је Хина.

Претходно је јављено да ће се Тодорић обавезати да ће се одазивати на судске позиве и да ће морати да преда пасош.

Уз полагање пасоша, Тодорић на слободи без судског одобрења неће смети да напушта Загреб, своје место пребивалишта.

Ванрасправно веће загребачког Жупанијског суда је 15. новембра закључило је да Тодорић може истражни затвор заменити мерама опреза и кауцијом од 7,5 милиона куна у готовини, а његова одбрана је раније тврдила да толико новца немају.

Тодорић је заједно са својим синовима Иваном и Антом, али и дванаесторо "Агрокорових" менаџера и ревизора, осумњичен због незаконитог прибављања више од милијарду куна из "Агрокора".

Истрага је накнадно проширена и због зајмова што их је инвестициони фонд "Nexus Private Equity Partner" преко фирме "Nexus ulaganja" дао "Агрокору".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи