Хладан талас на Балкану, смена снега и кише

У земље Западног Балкана стигао је хладан талас. Док се у Хрватској забелело, у Федерацији БиХ је проглашен црвени аларм због најављених падавина, на Маврову, у Македонији, дебљина снежног покривача достигла је 25 центиметара.

У Босни и Херцеговини се очекује претежно облачно време, а у Федерацији БиХ је издато црвено уозорење због обилнијих падавина за подручје Херцеговине и југозападне Босне.

Упозорење је издато у трајању од 22 сата, до 21. новембра до 15 сати.

Акумулирана количина падавина која се прогнозира креће се између 40 и 80 литара по метру квадратном, а у Херцеговини локално и до 120 литара.

Падавине се очекују већ данас од вечерњих сати и током ноћи на уторак. Снег или суснежица се очекују на подручју Крајине и западне Босне и на планинама у централним подручјима Босне.

Забелело је и у Хрватској, а снег и даље пада у већини предела централне Хрватске и у Горском котару.

Снега ће бити и даље на планинама, где се очекује формирање снежног покривача. На Сљемену висина снега је један центиметар.

У нижим пределима доминираће углавном киша послеподне. Киша ће се при дну ледити и стварати опасну поледицу, па се возачи позивају на опрез.

Уз падавине, дува непријатан ветер северног правца, на Јадрану бура, посебно испод Велебита, која отежава саобраћај.

Снег и суснежица у деловима Хрватске најављен је и за сутра, а од среде се најављује отопљење са кишом.

Највише снега у протекллих 24 сата пало је на Маврову у Македонији, где је висина снежног покривача достигла 25 центиметара.

Велика количина кише је пала у Битољу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво