Парада поноса одржана у Подгорици

У Подгорици је одржана шеста Парада поноса под слоганом "Не љубимо ланце". Скуп је прошао без инцидената, саопштила је црногорска полиција.

Са скупа у главном граду Црне Горе поручено је да припадници ЛГБТ популације "не љубе ланце", и да се поштује борба за основну слободу и основна људска права, преноси ЦДМ.

Скуп је одржан у центру града, а присуствовали су му организатори, представници цивилног сектора, политичких странака и Владе Црне Горе.

Председник Управног одбора организације "Квир Монтенегро" Данијел Калезић рекао је да нико више ЛГБТ особе неће заустављати и гурати у четири зида, преноси РТЦГ.

"Показали сте да свако може и мора наћи разлог да живи слободно", поручио је Калезић и додао да није срамота бити припадник ЛГБТ популације.

Позвао је посланике да подрже Закон о истополним заједницама и истовремено упутио протест због нерешавања случајева насиља над ЛГБТ особама за које је затражио да се квалификују као злочини из мржње.

На паради је био и директор Управе полиције Веселин Вељовић са сарадницима, који је поручио да су сви у Црној Гори безбедни, па и ЛГБТ популација, о чему сведочи све мањи број полицајаца који обезбеђују Параду поноса.

Због скупа је био затворен саобраћај у центру Подгорице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво