Потерница за Груевским закаснила два дана

Некадашњи македонски премијер Никола Груевски из Албаније је у Црну Гору ушао у аутомобилу који користе мађарске дипломате, саопштила је полиција у Тирани. Албанска полиција примила потерницу за Груевским два дана пошто је бивши премијер Македоније напустио територију те државе.

Никола Груевски, бивши македонски премијер којег власти у Скопљу траже због бекства од служења двогодишње затворске казне, из Албаније је у Црну Гору прешао у мађарском дипломатском возилу, саопштила је албанска полиција.

Бивши македонски премијер је из Албаније изашао 11. новембра у 19.11 часова преко граничног прелаза Божај, где је полицији показао македонску личну карту.

У том тренутку, за Груевским није била расписана потерница, па албански полицајци нису имали никакав разлог да задрже бившег премијера Македоније.

Интерполова потерница за Груевским расписана је два дана пошто је Груевски напустио Албанију, наводи се у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе саопштило је вечерас да је Груевски 11. новембра ушао у Црну Гору и истог дана изашао из те земље. У саопштењу се наводи и да је црногорска полиција у овом случају "у потпуности поштовала законске процедуре".

Међутим, нису навели са ког прелаза је Груевски изашао из Црне Горе. 

Мађарске власти потврдиле су раније да је Груевски затражио азил у Мађарској.

Груевски, који је у Македонији осуђен на две године затвора због наводне злоупотребе службене дужности при одлучивању да купи блиндирани "мерцедес", чиме је оштетио буџет за 600.000 евра, огласио се у среду из Мађарске. Бивши македонски премијер је на Фејсбуку написао да је у Мађарској и да ће затражити азил, те да је у протеклих неколико дана добијао претње смрћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара