Руси улажу милијарду евра у рафинерије у РС

Руска компанија "Зарубжењефт", власник рафинерија нафте у Босанском броду и моторних уља у Модричи, планира да уложи милијарду евра у развој тих постројења.

Руски власници рафинерија нафте у Босанском броду и моторних уља у Модричи планирају да уложе милијарду евра у развој тих постројења до половине идуће деценије, објављено је у Босанском Броду.

Директор рафинерије у Босанском броду Александар Литвињенко је изјавио да ће се у погонима те рафинерије, у чији развој је лани уложено 90 милиона евра, током ове године прерадити око милион тона сирове нафте.

Литвињенко је додао да је планом за идућу годину предвиђена инвестиција вредна 107 милиона евра за осавремењавање рафинеријских капацитета у Босанском Броду.

Власник рафинеријских капацитета у Босанском броду и Модричи је руска компанија "Зарубжењефт", посредством филијале "Њефтегазникор", која је пре годину дана преузела и предузеће "Петрол" са око сто бензинских пумпи на територији Републике Српске.

Представник "Зарубжењефта" је рекао да се наведена обимна улагања планирају у циљу даље експанзије компаније на регионалном тржишту нафтних прерађевина.

Најављујући нове инвестиције, председник управе "Њефтегазинкора" Јуриј Смирноф је рекао да се идуће године у тим постројењима може очекивати пуштање у погон нове производне линије капацитета три милиона тона нафте.

Рафинерија у Босанском Броду почела је ове године са производњом дизел горива по стандарима Европске уније, а најављеном модернизацијом погона биће омогућена и производња бензина европског квалитета.

Руководство "Зарубежењефта" најавило је да ће компанија у скорој будућности почети да купује и гради бензинске станице у Србији и Хрватској.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво