Тодорићева одбрана са слободе кошта више од милион евра

Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић може да се брани са слободе ако положи кауцију од 7,5 милиона куна, нешто више од милион евра, званично је саопштило ванрасправно веће Жупанијског суда у Загребу.

Портпарол суда Крешимир Девчић је рекао да је Суд одбио жалбу одбране Ивице Тодорића, па је решење о одређивању истражног притвора постало правоснажно због опасности од бега.

Према одлуци већа, истражни затвор може се заменити кауцијом у висини од 7,5 милиона куна у готовини, пренели су хрватски медији.

Кауцију неће моћи да исплати залогом некретнина у тој вредности.

Уколико Тодорић уплати кауцију, према њему ће бити примењене посебне мере опреза, одузимање путне исправе и забрана напуштања места боравка.

Тодорић је заједно са својим синовима Иваном и Антом, као и 12 "Агрокорових" менаџера и ревизора осумњичен због незаконитог прибављања више од милијарду куна из "Агрокора". 

Истрага је накнадно проширена и због зајмова што је инвестицијски фонд "Nexus Private Equity Partneri" преко компаније "Нексус улагања" дао "Агрокору".

Продановић: Пробаћемо да нађемо милион евра 

Чедо Продановић, адвокат Ивице Тодорића, изјавио је да његов брањеник у овом тренутку нема више од милион евра за кауцију како би био пуштен да се брани са слободе.

"Тренутно он тај новац нема заиста. Како ће га скупити не знам, то ће бити одређени проблем. Ми смо се надали да ћемо моћи неком некретнином премостити тај проблем, у том правцу смо и направили одређене припреме, али сада с овим износом ћемо се помучити", рекао је адвокат Продановић, пренела је регионална телевизија Н1.

Додао је да Тодорић има пријатеље, али и да милион евра није мала ставка.

"Имам и ја пуно пријатеља, али не знам који би то могао. Он можда има неке боље", рекао је Продановић одговарајући на питање новинара да ли Тодорић има пријатеље који би могли да му помогну.

Објаснио је и да истражни затвор по, како је рекао, нормалним предметима траје 6+6 месеци, те да је то законска одредба. 

"Ово је песимистичко питање, пробаћемо да нађемо новац", рекао је Продановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи