Грабар Китаровић: Сусрет са Аном Брнабић је био изврстан

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је у Берлину први пут имала прилику да се сретне са српском премијерком Аном Брнабић и оценила да је тај сусрет био изврстан.

Грабар Китаровић је то рекла на конференцији Зидојче цајтунга у Берлину, говорећи о свечаној вечери немачких привредника са немачком канцеларком Ангелом Меркел, преноси регионална телевизија Н1.

 

"Наш први сусрет, то морам рећи без обзира на то што ће неко рећи у Хрватској, био је изврстан. Ани Брнабић је јако стало до будућности српско-хрватских односа и надам се да ћемо наставити у том правцу како бисмо решавали горућа питања на подручју југоистока Европе", изјавила је Колинда Грабар Китаровић.

Навела је да је са Аном Брнабић разговарала и о пројекту обнове железничке пруге од Загреба до Београда.

Како је рекла, у сврху процеса помирења било би добро и када би Милорад Пуповац дошао на комеморацију у Вуковар.

"Ја бих на његовом месту то учинила", рекла је Колинда Грабар Китаровић.

"Хрватска, то су Модрић, али и Марко Поло, Тесла, Римац"

Колинда Грабар Китаровић је у Берлину изјавила да је Хрватска лепа земља, која има проблема, али да је не треба посматрати само кроз природне лепоте, већ и кроз талентоване људе.

"Не само фудбал, него имамо много људи попут Луке Модрића и у другим секторима. Имамо и Марка Пола, он је рођен на отоку Корчули у Хрватској. То су људи попут Николе Тесле, који је Србин, али је из Хрватске, ту је Мате Римац, други предузетници, спортисти, људи из јавног живота", рекла је Колинда Грабар Китаровић.

Она је рекла и да није лако "ребрендирати земљу", јер "брендинг" значи и промену земље изнутра, али да је намера Хрватске да повећа конкурентност хрватске економије како би постала конкурентна земља Европске уније.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи