Нобило: Идеје Давидовог оца и моје се нису поклопиле

Хрватски адвокат Анте Нобило изјавио је да је међународни тим за утврђивање околности о страдању бањалучког младића Давида Драгичевића, напустио зато што се нису поклопиле идеје оца о томе шта се десило и оног што је он утврдио. То је, казао је Нобило, разлог за прекидање сарадње.

Уз истражни поступак који се води, створио се покрет "Правда за Давида" који је све више попримао политичка обележја и организовао јавна прозивања различитих политичара, председника Републике, министра полиције...

"Ту се баратало лажним чињеницама. Кад сам видео да се отац неће дистанцирати од тог покрета, него прихвата те лажне чињенице које се врте на тим њиховим уличним манифестацијама, онда је било време да се повучем. Изазвало је потрес, али мислим да ће Републичко тужилаштво у неком разумном року, они су врло близу, завршити тај случај, открити починиоце и оптужити их. Онда ће бити све јасно", рекао је Нобило за регионалну ТВ Н1.

Нобило је раније рекао да је отац страдалог младића политички изманипулисан, да га разуме због губитка сина, али да покојни Давид није силован и малтретиран у МУП-у РС.

Отац несрећног младића организовао је у Бањалуци више од 230 дана протесте на којима је захтевао истину о убиству сина.

Било му је омогућено да о својим ставовима говори чак и у Народној скупштини РС, а био је формиран и парламентарни одбор који је спровео независну истрагу о страдању младића, чији се резултати поклапају са изјавом Нобила.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво