Словенија, Шолак не може да буде власник Про ПЛУС

Словеначка агенција за заштиту конкуренције (АВК) оценила је да Компанија Словенија Броудбенд у власништву Јунајтед групе Драгана Шолака не може бити власник словеначке медијске компаније Про ПЛУС, јер би то, како је наведено, довело до ефеката концентрације на тржишту телевизијског оглашавања, права куповине спортских садржаја, као и на тржишту понуде дечјих телевизијских програма, преноси словеначки "Порталплус".

Портал додаје да је "словеначка држава препознала опасност" коју би представљала куповина компаније Про ПЛУС и најутицајније словеначке ПОП ТВ, односно промена власништва, јер, како наводи овај портал позивајући се на своје изворе, онај ко поседује ПОП ТВ поседује моћ.

Ова одлука АВК очекивала се неколико месеци, а било је много гласина, како наводи портал, укључујући и оне да су вршени различити притисци на Агенцију и њеног директора.

Како се наводи, између осталог је и бивши директор ЦИА, амерички генерал Дејвид Петреус као представник фонда ККР два пута посетио Словенију и покушао да "регулише" продају компаније Про ПЛУС "Јунајтед групи".

Пораз српског тајкуна Драгана Шолака, власника компаније "Словенија Броудбенд", могао би да има веома добар одјек у региону бивше Југославије, где је он, углавном без много отпора, куповао и комбиновао кабловске операторе, телевизијске станице и медијске агенције, оцењује Порталплус.

Словеначки портал наводи да је државни врх Словеније схватио колико би штетно било спајање Про Плус и Шолакове "Јунајтед групе", као и да би то Шолаковој компанији дало могућност трајне основе за сарадњу са осталим оператерима на тржишту и погоршало услове пословања ТВ програма у продукцији Про ПЛУС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи