Истрага због пљачке у Дуждевој палати, међу ухапшенима и држављанин Србије

Хрватска полиција је, после вишемесечне интензивне сарадње са италијанским колегама, ухапсила четворицу својих држављана, а потом и држављанина Србије, који су осумњичени за крађу накита вредног милионе долара из Дуждеве палате у Венецији.

Накит је украден у јануару ове године из приватне колекције накита и других вредних индијских артефаката катарског шеика Хамада бин Абдулаха ел Танија, која је била изложена у Венецији, у Дуждевој палати под називом "Блага могула и махараџа", преноси Хина.

Колекција је непроцењиве вредности, а украден је пар минђуша од платине и дијаманата у вредности од милион долара и брош од платине и рубина, вредан око пола милиона долара, саопштила је полиција.

Хрватски МУП је саопштио да су ухапшена четворица хрватских држављана, од којих се један повезује са познатом међународном криминалном групом "Пинк Пантер".

"Против ухапшених хрватских држављана води се кривични поступак пред судом у Венецији, а ухапшени су на подручју загребачке и истарске полицијске управе, на основу европских потерница", додаје се у саопштењу полиције.

"У склопу исте акције данас је на граничном прелазу Товарник ухапшен и пети осумњичени, 54-годишњи држављанин Србије", навела је хрватска полиција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво