Дом културе у Невесињу носи име Небојше Глоговца

Митровдан је један од најважнијих датума у Невесињу. За тај празник везује се славна историја града који је у последњем рату био брана источне Херцеговине. Овогодишње Митровданске свечаности Невесињци ће памтити и по Небојши Глоговцу, чије име носи обновљени Дом културе.

Пре годину дана, Невесињци су последњи пут угостили Небојшу Глоговца. Данас су опет на окупу, без њега, али у Дому културе који је понео име славног глумца. Поносан на крај из ког потиче, често је говорио о родној Херцеговини.

За обнову дома који је званично отворен пре месец дана, новац су издвојиле владе Србије и Републике Српске. Укупно око 250.000 евра.

"Ми последњих деценија практично нисмо имали Дом културе. Ово је велики корак за невесињску културу, за грађане који воле културне садржаје", истиче Миленко Авдаловић, начелник Oпштине Невесиње.

Представник Владе Србије и министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да је Влада Србије помогла са 150.000 евра.

"Имали смо инвестиције у Требињу, у Градишки, ево сад имамо на простору Невесиња. Негде 150.000 евра је помогла Влада Србије како би се завршио овај дом који је последњи пут рађен после Другог светског рата", навео је Недимовић.

Само ове године, Србија је општине у Републици Српској помогла са пет милиона евра. Најављена је помоћ и за нове инфраструктурне пројекте.

Чекајући да на сцену дома стану великани какав је био Небојша Глоговац, Невесињци се припремају за наредну годину, годину јубилеја. Обележиће осам векова откако се први пут помиње име њиховог града и осам векова Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Остали аутори: Драгана Биберовић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 09. нов 2018, 10:36) - anonymous [нерегистровани]

nebojsa

bas lepo.zasluzio je to i zaduzio nas je sve.