Додик: Нова Влада РС до краја месеца

Председник Републике Српске Милорад Додик очекује да би нова Влада могла да буде формирана до краја месеца.

"Мој циљ је стабилна већина која ће омогућити несметано функционисање институција и показати да је Република Српска стабилнији део БиХ. Већ од понедељка крећемо са нашим међустраначким састанцима", навео је Додик, преноси РТРС.

Истакао је да ће учинити све да Република Српска што пре добије конституисане институције како би могла да приступи усвајању стратешких докумената.

Поновио је да ће потпредседник СНСД-а Радован Вишковић бити мандатар за састав Владе РС.

"Политику не можемо сводити на то коме које место припада у власти. Имамо озбиљних питања које морамо да урадимо, међу којима је и промена менталитета многих људи који добију одговорне дужности", рекао је Додик.

Нагласио је да је главни приоритет Република Српска и њено позиционирање и да на томе морају да раде сви у Српској и на нивоу заједничких институција БиХ.

"Онај који то не буде радио, неће бити потребан, јер је важна структура која може изнети проблеме времена које долази и да буде манифестована националана и патриотска структура", истакао је Додик.

Његов циљ је, како каже, стабилна већина у Народној скупштини РС, која ће обезбедити да све несметано функционише.

Додик је поновио да се мора променити однос оних који буду на нивоу БиХ.

"Положићу заклетву у Народној скупштини и предложићу нови закон којим ће бити прописано да сви из Српске који буду бирани за ниво БиХ морају положити заклетву у парламенту Српске. Та одговорност мора бити видљива", рекао је Додик, који је новоизабрани српски члан Председништва БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се