Додик: Нова Влада РС до краја месеца

Председник Републике Српске Милорад Додик очекује да би нова Влада могла да буде формирана до краја месеца.

"Мој циљ је стабилна већина која ће омогућити несметано функционисање институција и показати да је Република Српска стабилнији део БиХ. Већ од понедељка крећемо са нашим међустраначким састанцима", навео је Додик, преноси РТРС.

Истакао је да ће учинити све да Република Српска што пре добије конституисане институције како би могла да приступи усвајању стратешких докумената.

Поновио је да ће потпредседник СНСД-а Радован Вишковић бити мандатар за састав Владе РС.

"Политику не можемо сводити на то коме које место припада у власти. Имамо озбиљних питања које морамо да урадимо, међу којима је и промена менталитета многих људи који добију одговорне дужности", рекао је Додик.

Нагласио је да је главни приоритет Република Српска и њено позиционирање и да на томе морају да раде сви у Српској и на нивоу заједничких институција БиХ.

"Онај који то не буде радио, неће бити потребан, јер је важна структура која може изнети проблеме времена које долази и да буде манифестована националана и патриотска структура", истакао је Додик.

Његов циљ је, како каже, стабилна већина у Народној скупштини РС, која ће обезбедити да све несметано функционише.

Додик је поновио да се мора променити однос оних који буду на нивоу БиХ.

"Положићу заклетву у Народној скупштини и предложићу нови закон којим ће бити прописано да сви из Српске који буду бирани за ниво БиХ морају положити заклетву у парламенту Српске. Та одговорност мора бити видљива", рекао је Додик, који је новоизабрани српски члан Председништва БиХ.

број коментара 0 Пошаљи коментар