Припадник "земунскога клана" ухапшен у Задру

Задарска полиција "запечатила је и затворила" још један дилерски ланац који је добро пословао у препродаји дроге и запленила више од 232 грама кокаина, изјавио је шеф службе криминалистичке полиције Полицијске управе из Задара Бора Мршић.

Позивајући се на незваничне изворе, ХРТ наводи да је осумњичени истакнути припадник "земунскога клана" Јосип Г. (53), звани Шиптар, који уз српско има и хрватско држављанство, а у Србији је издржао 15 година затвора због убиства полицајца.

Осумњиченог је задарска полиција ухапсила у понедељак приликом рутинске контроле саобраћаја. Његов ауди А8, задарских таблица, заустављен је у Задру око 9.40 сати, а прегледом је пронађен већи новчани износ у кунама и еврима, па су полицајци посумњали да је реч о новцу који је зарађен криминалним радњама.

Када су полицајци са судским налогом дошли у његов апартман у Привлаци пронашли су око 232 грама кокаина, уличне вредности око 250.000 куна, машиницу израелске производње, пиштољ са метком у цеви, као и више од 100 комада муниције за машиницу. Јосип Г. имао је и више мобилних телефона, међу којима и оне за заштићену комуникацију.

Како је истакнуто на конференцији за медије задарске Полицијске управе, ухапшени мушкарац повезан је са криминалним групама у суседним државама, као и с крими миљеом на задарском подручју.

Он је приведен притворском надзорнику, а после испитивања у Општинском државном тужилаштву судија му је одредио истражни затвор.

За кривично дело за које се сумњичи запрећена је казна затвора у трајању од једне до 12 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи