"Промена имена Македоније због националних интереса Грчке"

Бивши министар иностраних послова Грчке и потписник Преспанског споразума са Скопљем, Никос Коцијас истакао је да тај документ није донет да би Македонија у НАТО ушла под другим именом, већ је у питању решење проблема који је од нацоналног интереса Атине.

"Као што је рекао и премијер Ципрас, нама је у националном интересу да БЈРМ промени своје име, да се стабилизује и направи отклон од загрљаја Турске", рекао је Коцијас у Ираклиону на грчком острву Крит.

Постављајући дилему какавог суседа жели Грчка на северу, Коцијас је запитао да ли то треба да буде земља под турским утицајем, или подељена између Албаније и Бугарске, пренео је македонски портал Плусинфо.

"Да ли желимо да наш најближи сусед буде под утицајем или контролом неких трећих снага, попут Турске? Желимо ли као што неки желе, распад једне државе на Балкану, њену дестабилизацију и њено дељење између Бугарске и Албаније или желимо стабилан Балкан, стабилне границе, јачање утицаја наше државе у региону и креирање савезништва?", упитао је Коцијас.

Коцијас је у Ираклиону говорио у својству лидера покрета Прато.

Истакао је да је управо сада време за нова савезништва и да у томе ни њега ни његов покрет, не може нико да заустави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи