Иванов честитао празник уз критике парламенту

Председник Македоније Ђорђе Иванов честитао је грађанима 23. октобар, Дан македонске револуционарне борбе, уз поруку да је највиши циљ нације стварање сопствене државе. Критикује парламент за који је рекао да није испоштовао вољу гађана изражену на референдуму, 30 септембра.

Ђорђе Иванов је рекао да су само оне нације које су формирале властиту државу оствариле слободу.

"Кључни тренутак у македонској револуционарној борби за постизање овог узвишеног циља је 23. октобар 1893. Пре само 125 година, неколико храбрих Македонаца формирало је македонски револуционарни одбор, који је људима надао да ће својим властитим снагама бити и властити. Нестрпљиви македонски патриоти оставили су своје животе за реализацију овог идеала", навео је Иванов у четитки.

Данас је, указао је, њихов сан о слободној и независној Македонији реалност.

"Али слобода није освојена једном заувек, већ се осваја свакодневно и стално. Због тога је обавеза наше генерације да не дозволи да се наша слободна и независна држава Републике Македоније изобличи", рекао је македонски председник.

У скоро свим одлучујућим тренуцима наше историје, људи су доносили мудру одлуку, а тако је, рекао је, било овога пута.

"На референдуму одржаном 30. септембра, људи су јасно изразили свој глас против наглих, наметнутих и штетних решења усвојених без претходног националног консензуса. На референдуму је народ изразио свој суверени став и недвосмислено одбацили Преспански споразум. Скупштина Републике Македоније морала је то узети у обзир, али већина народа деловала је супротно вољи народа", навео је.

Људи увек славе храбре, поручио је Иванов и истакао да без поштовања прошлости, без сопственог идентитета и самосвести, нема просперитетне будућности.

"Свака генерација има своју борбу и тежњу. Наша тежња је ка бољом и достојанственијем животу, овде у Републици Македонији", навео је и позвао грађане да не губе наду у љубав према Републици Македонији, јер само као суверена и независна држава то ће бити заштитник наше слободе и нашег људског достојанства", каже Иванов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво