Палмер: Намерно се нисам састао са Мицкоским и Ивановим

Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер изјавио је да се у Скопљу, због различитих погледа на актуелно стање у Македонији, намеро није састао са председником државе Ђорђем Ивановим и лидером опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијаном Мицкоским.

"Ми имамо различите погледе са Мицкоским. Данас се нисам срео с њим, али сам имао сусрет са посланицима који су прошлог петка гласали 'за'. Одлука посланика из опозиције била је заиста храбра, иако су им последице биле познати. Ја сам разочаран са ВМРО-ДПМНЕ зато што нису подржали Преспански споразум. Биће ми драго ако на наредном гласању буде више гласова опозиције који су 'за'", рекао је Палмер за македонску телевизију ТВ 21.

Палмер каже да намерно није остварио сусрете са Ивановим и Мицкоским зато што имају различите погледе на актуелно стање у Македонији.

Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер је у званичној посети Македонији и данас се састао са премијером Зораном Заевим и министром спољних послова Николом Димитровим.

Палмер је посетио Македонију пре три месеца, када је боравио три дана како би изразио америчку подршку Договор из Преспе о имену и евро-атлантским интегацијама Македоније.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи