Москва: Гласање у Собрању намештено уценама и претњама

Министарство спољних послова Русије оценило је да је гласање у македонском Собрању којим је обезбеђена подршка за промену имена Македоније намештено "комбинацијом уцена, претњи и куповине гласова".

Руско министарство у саопштењу наводи да је оно што се догодило у Собрању "отворено кршење свих норми и са законске, и са моралне тачке гледишта".

"Тако прљаве манипулације не могу бити схваћене као одраз воље парламента", истиче се у саопштењу које преноси АП.

Министарство је такође саопштило да је осам гласова неопходних за освајање већине којом би било одобрено покретање иницијативе уставних промена обезбеђено "путем уцена, претњи и подмићивања опозиционих посланика".

Македонско Собрање у петак је одлучило да покрене иницијативу уставних промена у складу са Преспанским споразумом.

Том одлуком ова земља је ближа окончању дугогодишњег спора са Грчком, али и прикључењу НАТО-у, чему се Москва противи, напомиње америчка агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара