Македонија, полицијска заштита за 80 посланика

Свих 80 посланика у македонском Собрању, који су у петак подржали уставне промене, добило је посебно обезбеђење после претњи које су им упућиване после гласања у парламенту, рекао је македонски министар полиције Оливер Спасовски.

Спасовски је рекао да је полиција распоредила посебне снаге пошто су безбедносне процене показале да постоје ризици по 80 посланика који су подржали уставне промене.

Сви посланици који су гласали "за" су под полицијском заштитом, рекао је Спасовски, наводећи да су неки од посланика добијали директне претње, као и да им је прећено путем друштвених мрежа.

Спасовски је рекао и да "постоје сумње да иза ових претњи стоји организована група", али није навео о каквој се тачно групу ради.

Mакедонско Собрање подржало је у петак предлог о покретању иницијативе за промену Устава у складу с Преспанским споразумом, за коју је гласало и осам посланика опозиционе ВМРО-ДПМНЕ, чиме је постигнута двотрећинска већина од 80 посланика.

Посланици ВМРО-ДПМНЕ су претходно владајућој већини поставили четири услова под којима ће пристати да гласају за промену имена земље у Република Северна Македонија, пренела је агенција МИА, а један од услова је и амнестија за оптужене за изазивање насиља крајем априла прошле године у Собрању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво