Затвореници у Спужу запалили ћелију, најављују протест ширих размера

Група притвореника подгоричког затвора у Спужу је протестујући против лоших услова и премештања запалила једну ћелију, пише подгорички "Дан". 

Инцидент са паљењем ћелије се догодио синоћ, а затвореници, који су пресељавани у више других просторија су у суботу започели штрајк глађу. За данас је у најави протест ширих размера.

Позивајући се на своја сазнања, Дан пише да су затвореници запалили мадраце, кревете и гардеробу у ћелији Ј14, па су из ње сви евакуисани.

Пожар је, наводи се, подметнут и у вентилационе отворе, али су службеници брзом интеренцијом спречили теже последице.

Затвореници траже да се врати стари начин коришћења такозваних шетњи у трајању од по сат времена, а не, како је тренутно, по 30 минута. Захтевају и да им доктор буде доступан бар једном седмично, а психијатар свакодневно, што сада, како тврде, није случај. 

Они тврде да начелник игнорише њихове молбе и да је то један од главних разлога најављеног штрајка. Као проблем наводе и то што имају по једно купатило на скоро десетак соба.

Оптужују начелника да је приликом инспекције коју су вршили из министарства приказао тоалете и две собе које користи медицинско особље, а не притворена лица, пренео је портал РТЦГ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво