Четворица осуђена на 29 година затвора због злочина код Рогатице

Апелационо веће Суда БиХ прогласило је кривим и осудило на укупно 29 године затвора четворицу припадника Армије БиХ због напада на колону српских цивила у селу Кукавице код Рогатице 1992. године.

Мухамед Шишић осуђен је на осам година затвора, Тарик Шишић и Азиз Шуша на по пет година, а Емир Драковац на 11 година затвора.

Веће је узело у обзир ранију јединствену казну од 14 година затвора за Драковца те му изрекло јединствену казну затвора од 15 година.

Веће је утврдило да су оптужени извршили напад на цивилну колону 27. августа 1992. године у селу Кукавице (општина Рогатица), приликом чега је убијен 21, а рањено 39 цивила српске националности.

Првостепеном пресудом из марта 2017. године Мухамед и Тарик Шишић, Емир Драковац и Азиз Шуша су ослобођени оптужбе да су у августу 1992. учествовали у нападу на конвој у Кукавицама, али је Апелационо веће укинуло ову одлуку и одредило ново суђење

Потврђен је део првостепене пресуде којом је Драковац осуђен на 14 година затвора због учешћа у убиству и скрнављењу тела цивила Милоша Ковачевића у Вратсалићима (Рогатица) те мучењу заробљеног припадника ВРС у Зебиној шуми (општина Фоча).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи