Катнић: Нисам оптужио званичну Москву, већ припаднике служби

Главни специјални тужилац Црне Горе, Миливоје Катнић, тврди да никада није оптужио званичну Москву за припремање државног удара у Црној Гори на изборни дан, октобра 2016. године, већ је, каже, оптужио припаднике СББ, агенте ГРУ и поједине Козаке.

Јуче је руско Министарство спољних послова одбацило оптужбе да је та земља умешана у покушај тероризма у Црној Гори, а за понашање специјалног тужиоца Катнића током суђења групи оптуженој за тероризам су навели да јасно илуструје "тужно" стање правосуђа Црне Горе.

"Очигледно је главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић одлуцио да се прикљуци конкурсу за најсмртоносније оптужбе против Русије. Он већ две године активно тражи неоспорне доказе такозваног покушаја државног удара у Подгорици у октобру 2016. године, у којој су наводно учествовали агенти руске војне обавештајне службе ГРУ. Као што смо већ у више наврата рекли, руска страна снажно одбацује било какву могућност званицног учешћа у овим измишљеним покушајима да се изведе незаконито дело и верује да су такве оптужбе неосноване и апсурдне", саопштено је из руског министарства, преноси Тас.

Катнић каже да у котексту покушаја државног удара у Црној Гори није помињао ни руског председника Владимира Путина, већ делове администрације, односно двојицу службеника ГРУ.

"Никад нисам оптужио званичну Москву. Руска држава је Мајаковски, Руска православна црква, Бољшој театар и 150 милиона Руса. Оптужио сам појединце, припаднике СББ-а, агенте ГРУ и поједине Козаке. Ако је то званична Москва, онда смо је оптужили", рекао је Катнић у изјави за Дан, пренео је портал РТЦГ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи