Руско министарство одбацило оптужбе Црне Горе

Министарство спољних послова Руске Федерације одбацило је оптужбе да је та земља умешана у покушај тероризма у Црној Гори на изборни дан 2016, а за понашање главног специјалног тужиоца током суђења групи оптуженој за тероризам кажу да јасно илуструје "тужно" стање правосуђа Црне Горе.

"Очигледно је главни специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић одлучио да се прикључи конкурсу за најсмртоносније оптужбе против Русије. Он већ две године активно тражи неоспорне доказе такозваног покушаја државног удара у Подгорици у октобру 2016. године, у којој су наводно учествовали агенти руске војне обавештајне службе ГРУ. Као што смо већ у више наврата рекли, руска страна снажно одбацује било какву могућност званичног учешћа у овим измишљеним покушајима да се изведе незаконито дело и верује да су такве оптужбе неосноване и апсурдне", саопштено је из руског министарства, преноси Тас.

Додаје се да су адвокати одбране на једном од суђења представили одговор руског Министарства спољних послова о боравку у Москви једног од кључних сведока Саше Синђелића.

Катнић је на то рекао да је тај документ створио ГРУ како би отровао странке у поступку, те је затражио да се хемијски тестира документ, како би се пронашли евентуални трагови "новичока".

"Ово понашање главног специјалног тужиоца јасно илуструје тужно стање правосуђа Црне Горе", наводи руско Министарство спољних послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи