Кардинал Пуљић: И Хитлер је дошао на власт по закону

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић тврди да се Хрватима у БиХ одузимају права и да се то представља као законито. И Хитлер је дошао на власт на законит начин, упозорава кардинал.

Како преноси Хина, кардинал Пуљић је алудирао на то да су Хрвати у БиХ у неравноправном положају, након што је за хрватског члана Председништва БиХ изабран "пробошњачки политичар хрватских корена" Жељко Комшић, наводно захваљујући гласовима Бошњака.

"У време 1945. закон нам је отео имовину и уништио све што је хрватско и интелигентно. По закону смо били протеривани и по закону је и Хитлер дошао на власт. Али питање је какав је тај закон под којим се одузимају права једном народу и жели се избрисати да је ту живео, као што се то жели Хрватима у Босни и Херцеговини", рекао је кардинал Пуљић.

Обраћајући се на миси поводом 560 година од првог помињања општине Жепче, кардинал Пуљић је рекао да "ниједан народ неће имати среће ако уништи други народ" и оценио да се то догађа у БиХ.

Оценио је и да су "тешка времена", те се поставља питање шта ће бити са Хрватима у БиХ.

"То је врло прљава политичка игра, не само домаћих политика, него и светских моћника који желе хрватском народу да огаде Босну и Херцеговину, огаде наше корене и огњишта, нашу веру и идентитет, и то све под окриљем закона", рекао је Пуљић.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво