Македонија, бивша министарка полиције осуђена на шест година затвора

Суд у Скопљу осудио је бившу министарку унутрашњих послова Гордану Јанкуловску на шест година затвора због злоупотребе положаја током набавке луксузног "мерцедеса" за потребе владе. Претходно, бивши премијер Никола Гуевски је за исто дело осуђен на две године затвора.

Судско веће којем је председавала Добрила Кацарска навело је да је "мерцедес" купило Министарство унутрашњих послова за потребе Николе Груевског, као и да је условима тендера суштински фаворизован један добављач.

"Возило је набављено противзаконито како би се испунила жеља Груевског да се вози у таквом аутомобилу", рекла је Кацарска.

Јанкуловска има право жалбе Апелационом суду у Скопљу.

Некадашњу министарку унутрашњих послова чекају још два суђења за изборне нерегуларности, противзаконито уништавање два уређаја за прислушкивање и незаконито прислушкивање око 5.000 телефонских бројева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво