Милорад Пуповац нападнут у центру Загреба

Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС), лидер Српског националног вијећа и посланик у Хрватском сабору Милорад Пуповац нападнут је на загребачкој пијаци Долац, када је у пролазу са страначким колегом Борисом Милошевићем погођен гомилом хране.

Све се догодило нешто после 14 сати, након завршетка седнице парламента, док су Пуповац и Милошевић пролазили поред бистроа "Амфора" на загребачкој пијаци Долац из смера рибарнице према Тргу бана Јелачића, саопштено је из СНВ-а. 

У једном тренутку, наводи се, Пуповац је осетио ударац у десну страну тела, од врата до шаке десне руке, а када се окренуо видео је да је погођен већим и мањим остацима хране од којих су се неки задржали на његовој одећи (мантилу), а неки (крупнији и крући) одбили су се о његов врат, рамена и руке и расули по тлу.

У саопштењу се наводи да с обзиром на јачину и прецизности ударца, Пуповац претпоставља да је храна бачена на њега са једног од ближих столова за којима су били гости ресторана "Амфора".

"Ово није први, ни вербални, ни физички насртај на председника СДСС-а и председника СНВ-а Милорада Пуповца, али јесте први који је укључивао и једног од његових најближих страначких сарадника Бориса Милошевића. С обзиром на то да се овај напад догодио пред бројним људима и на месту на којем се посланици Пуповац и Милошевић готово свакодневно крећу, реч је не само о безобзирности, већ и карактеру потенцијално опасног физичког напада на њих", наводи се у саопштењу.

И по томе како је изведен, истиче се у саопштењу, овај напад за циљ је имао отворено манифестовање мржње, јавно понижење и физичко угрожавање Пуповца и Милошевића, који је, иначе, председник Клуба посланика СДСС-а у Хрватском сабору.

"С обзиром на политичку и медијску кампању која се води дуже време, а посебно протеклих седмица против посланика Пуповца и Самосталне демократске српске странке, овај напад не треба никог да изненади, јер та је кампања таква да подстиче људе не само на мржњу већ и на насиље према њему и институцијама које води, а тиме и према народу који представља", поручује се у саопштењу.

Загребачке невладине организације у оквири Куће људских права осудиле су напад на посланике у Хрватском сабору Милорада Пуповца и Бориса Милошевића који се догодио у центру Загреба. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво