Зарубици 11 година затвора због производње дроге

Доктор Милан Зарубица осуђен је у Македонији на 11 година затвора због производње синтетичке дроге на основу споразума о признању кривице, пренели су медији.

Зарубица је био ухапшен у децембру 2017. године у Тетову са још шест осумњичених, а теретио се као организатор криминалне групе.

Пресуда му је изречена 19. септембра у Основном суду у Скопљу, на основу споразума којио је закључио са тамошњим тужилаштвом.

Осим њега кривицу је признало још четворо оптужених, међу којима и српски држављанин Стеван Кљајић.

Македонско тужилаштво за организовани криминал оптужило је у мају ове године Зарубицу и још шест особа да су током 2017. као чланови међународне криминалне групе у Македонији и Србији куповали, преносили и посредовали приликом продаје дроге и супстанци потребних за њену производњу.

Полиција је приликом хапшења на две локације пронашла машине, опрему и око 200.000 Птаблета које садрже амфетамин. 

Део купљених материјала за производњу дроге држали су у куци у македонском селу Батинци, а део у кућној лабораторији код Тетова где су и правили амфетамин.

Заплењено је и око 910.000 "каптагон" таблета, односно око 155 килограма, као и 52 килограма чистог амфетамина и велике колицине супстанци које се користе за производњу наркотика.

Зарубица је раније осуђиван у Србији.

Као шеф криминалне групе од 15 чланова 2005. године је био осуђен је на 11 година затвора у Специјалном суду у Београду, јер је руководио групу која је од 2000. до 2003. године на територији Београда и Сремске Митровице производила амфетамин.

Иако се налазио на издржавању казне затвора, Зарубица је слободне викенде током којих је излазио на слободу користио да производи наркотике, а па је због тога поново био осуђен 2015, а нова казна је додата постојећој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи