Пуповац: Забринутост због начина на који функционише ХРТ 

Посланик Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац критиковао је хрватски јавни сервис ХРТ и поручио да његов посланички клуб више неће бранити понашање одговорних у тој телевизији, због отказа који је добио новинар Хрвоје Зовко и, како је рекао, наводног демантија објављеног на тој ТВ да у Јастребарском од 1941. до 1945. није постојао дечји логор.

"ХРТ је јавни сервис грађана о којем посебну бригу води Сабор и врло често је то било тема за овом говорницом – СДСС је често бранио и штитио самосталност уређивачке политике и поспешивање услова за његов рад, али оно што се у последње време догађа на ХРТ-у веома нас забрињава", рекао је Пуповац.

Подсетио је да је на ХРТ-у пре неколико дана објављен наводни деманти да 1945. није постојао дечји логор што је, казао је Пуповац, нешто што је само по себи недопустиво и у нескладу с Кривичним законом када је у питању негирање Холокауста, а истовремено на ХРТ-у се доноси одлука о хитном отказу уреднику и новинару, и то по кратком поступку јер је ушао у вербални дуел с уредницом. 

"Нешто што је требало да буде решено унутар куће професионалним, колегијалним разговором и санкцијама које су примерене тој врсти понашања које се збило између уреднице и новинара, завршава ванредним отказом, а нешто што је вредно пажње Државног тужилаштва и нешто што је резултат кршења закона, Устава и међународних конвенција, то пролази као да се није догодило", упозорио је Пуповац и запитао какви су то критеријуми по којима ХРТ ради.

"Ништа, ујео вук магаре", закључио је и поручио да Клуб посланика СДСС-а од сада више неће бранити ХРТ.

За то ће, казао је, бити прилика већ данас с обзиром на то да би на седници саборског Одбора за медије требало да буде расправа о Годишњем извештају о раду Надзорног одбора ХРТ-а и спровођењу надзора законитости рада и пословања ХРТ-а и то иза затворених врата, а реч је о јавном новцу, подсетио је Пуповац, пренели су хрватски медији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво