Осуђен на 14,5 година затвора јер је прегазио две девојке у Сарајеву

Сањин Сефић, који је 2016. године аутомобилом усмртио две студенткиње у Сарајеву и побегао са места несреће, осуђен је на 14,5 година затвора.

Сефић је био оптужен да је да је 10. октобра 2016. увече, у Улици Змаја од Босне у Сарајеву, аутомобилом "голф 6", крећући се брзином од око 105 километара на сат и прошавши на црвено светло на семафору, убио Селму Агић из Бугојна и Едиту Малкоч из Босанске Крупе, студенткиње Филозофског факултета Универзитета у Сарајеву, после чега је побегао.

Међутим, Суд Кантона Сарајево прихватио је став вештака Милана Вујанића да је Сефић возио брзином од 65 километара на сат приликом удара у девојке које су се налазиле, како наводи суд, мимо пешачког прелаза.

Суд је узео у обзир и налаз вештака Шевала Ковачевића да је Сефић прошао кроз црвено, док је на пешачком прелазу било зелено светло.

Остали који су се теретили да су помагали Сефићу да побегне у Србију проглашени су кривим, али су ослобођени, преноси портал Кликс.

Сефићу је изречена и мера забране управљања моторним возилом на пет година, без урачунавања досадашњег времена проведеног у притвору.

Ослобођен је плаћања трошкова суђења и они иду на терет буџета.

Сефић је након несреће побегао у Србију, где је ухапшен, а након боравка у екстрадиционом притвору у Новом Саду, изручен је босанском правосуђу почетком јануара прошле године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво