Рација у Сарајеву, оружје пронађено код миграната

Полиција Босне и Херцеговине ухапсила је током рације у Сарајеву двојицу миграната из Сирије и Алжира и открила скривено оружје, саопштила је полиција.

"Током рације спроведене на неколико локација у недељу увече, полиција је пронашла пушку, четири пиштоља, пригушивач и муницију", изјавила је за Ројтерс портпаролка босанско-херцеговачке полиције Сувада Кулдија.

Према њеним речима, двојица мушкараца биће предати тужилаштву у Сарајеву.

Из Оперативног центра Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево су раније данас за портал Кликс навели да је полиција спровела акцију на подручју Општина Центар и Стари Град у вези са овим случајем.

Један део оружја је, према незваничним информацијама, био сакривен у стану, док је одређена количина била закопана или одбачена.

Како наводи Ројтерс, око 15.000 избеглица и миграната из Азије и северне Африке прошло је кроз БиХ од почетка године, на путу ка богатијим европским земљама.

Неколико хиљада је остало "заглављено" у БиХ, након што је суседна Хрватска појачала контроле на границама, додаје Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво