Лончар: Република Српска добила установу за понос

У Бања Луци је отворено новоизграђено Северно крило и реконструисани централни медицински блок Универзитетског клиничког центра Републике Српске, чиме ће све клинике те здравствене установе бити смештене на једној локацији. Пројекат је вредан 84 милиона евра.

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је на отварању новог блока да ће Србија помоћи искуством како би све интервенције које се раде у Србији могли да раде и лекари у Бања Луци.

"Република Српска данас добија установу за понос, где ће грађани имати услове за лечење какви постоје у било којој светској метрополи, а лекари и медицинско особље могућност да се у савременом и модерном амбијенту квалитетно усавршавају. У Србији ћете, као и до сада увек имати подршку и искреног партнера", истакао је Лончар "апелујући" на запослене у УКЦ РС да пруже подршку директору Владу Ђајићу у његовом раду.

Министар се посебно захвалио руководству Републике Српске - председнику Милораду Додику, премијерки Жељки Цвијановић и министру здравља Драгану Богданићу на истрајности да један капитални пројекат успешно изведу до краја и у року.

У делегацији министра здравља Србије били су директорка РФЗО Сања Шкодрић Радојевић, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и в. д. директора КЦС Милика Ашанин, наведено је у саопштењу Министарства здравља.

Вредност пројекта износи 84 милиона евра, а реализован је за 43 месеца.

Председник Републике Српске Милорад Додик подсетио је да је 1998. године затекао Клинички центар у очајном стању и да је приоритет био да се почне реконструкција.

"Чекали смо да се вратимо 2006. године да почнемо са тим. У међувремену, све је стајало", рекао је Додик.

Како је рекао, морају се отворити болница у Источном Сарајеву, и изградити болница у Добоју.

Додик је посебно захвалио председнику Србије Александру Вучићу на помоћи коју је Србија упутила Републици Српској, као и министру здравља Златибору Лончару.

"Желим да захвалим господину Лончару што припада тиму господина Вучића који гледа у Републику Српску и не пита шта ви тамо радите, него пита шта вама треба", истакао је Додик, преноси РТРС.

Он је истакао да без Србије многе ствари не би могле бити урађене.

Премијерка РС Жељка Цвијановић изразила је такође задовољство што је овако капиталан пројекат, у време разних изазова, изграђен у време мандата Владе на чијем је челу. 

Министар здравља Српске Драган Богданић рекао је да ће се овај дан памтити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво