Заев: Лажне вести постоје свуда

Македонски премијер Зоран Заев изјавио је да Македонија не добија никакву конкретну подршку САД у борби против руске пропаганде.

"САД нас начелно подржавају", рекао је Заев за агенцију МИА одговарајући на питање да ли Македонија прима америчку помоћ у борби против руских сајбер напада на друштвеним мрежама током наводне кампање за бојкотовање референдума.

Рекао је да Русија јавно истиче да се противи чланству Македоније у НАТО и да је то њено легитимно право, али да за Македонију нема друге алтернативе сем чланства у НАТО и ЕУ.

Заев је додао и да Македонија жели да унапређује пријатељске односе са Русијом.

"Можда има неких активности на друштвеним мрежама. Али не могу да кажем да постоји непријатељство према Македонији", рекао је Заев.

За сузбијање лажних вести Македонија, како каже, користи домаћа средства - новинарска удружења и асоцијације за етичке стандараде у новинарству, а влада сектором за јавне односе подржава те напоре тако што објављује тачне вести.

Лажних вести има свуда, не само у Македонији и то је глобални тренд, оценио је Заев и додао да постоје алатке за максимално ширење лажних вести које користе појединци и групе, "вероватно ван Македоније".

"Немамо доказе да се ово плаћа у земљи. То долази од спољних актера, али грађани су довољно мудри да увиде разлику између истинитих и лажних вести. Покушавамо да се боримо против дезинформација да би тачне и проверене информације могле до доспеју до грађана како би могли да донесу праву одлуку за референдум и процес који ће уследити", рекао је Заев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи