Нацистичка парола усред Загреба

На зиду Клинике за трауматологију у центру Загреба налази се графит који слави Хитлера и нацисте. Исцртани су и свастика и усташки симболи.

Парола нациста, која слави Хитлера и Трећи рајх, "Један народ, једно царство, један вођа", исписана је на зиду клинике у центру Загреба, јавља портал Index.hr.

Како се наводи, графит већ неко време стоји на прометној раскрсници.

Будући да, како пише Index.hr, нико за сада није показао интерес да га уклони, Европска цивилна иницијатива из Загреба је послала пријаву Граду Загребу.

"Имајући у виду темељне основе Устава Републике Хрватске, те да народи Републике Хрватске не баштине нацизам и усташтво, не очекујемо ништа мање него да овај срамотни приказ величања тоталитарних режима Холокауста буде одмах уклоњен", стоји у допису Иницијативе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи