Лавров са Председништвом БиХ, Русија опредељена за Дејтон

Чланови Председништва БиХ састали су се у Сарајеву са министром спољних послова Руске Федерације Сергејeм Лавровoм, који је ноћас стигао у посету БиХ.

Са Лавровим су разговарали одлазећи члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, који је тренутно председавајући, и чланови Младен Ивановић и Драган Човић.

Лавров такође треба да разговара и са министром спољних послова БиХ Игором Црнадаком. Током разговора са Црнадаком, Лавров ће потписати План консултација између министарстава двеју држава за период 2019/2020.

Након Сарајева, Лавров путује у Бањалуку где ће обићи место изградње Српско-руског храма и културног центра.

Церемонији полагања камена темељца ће присуствовати и министар спољних послова Србије Ивица Дачић који ће такође разговарати са Лавровим.

Русија за целовиту БиХ

После разговора члан Председништва БиХ Младен Иванић је рекао да је руски министар спољних послова Сергеј Лавров јасно ставио до знања да је Русија за спроводење Дејтонског мировног споразума, али против демонизације републике Српске.

Иванић је рекао да је Русија за целовиту БиХ, али и против демонизације РС-а, као и да с неће неће наметати у БиХ, али да је спремна да јој помогне у разним сегментима, почевши од привреде.

На састанку чланова Председништав БиХ и Лаврова је било речи и о забрани уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ.

Иванић је додао да није позван у Бањалуку на састанак са шефом руске дипломатије и да је домаћин руском министру заправо министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

На састанку је било говора и о регионалним приликама. Иванић је рекао да је Русија раније предложила да се одржи састанак четири земље и то Турске, Русије, БиХ и Србије чему се успротивио Бакир Изетбеговић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво