Изетбеговић: БиХ се брани и у Бањалуци

Бањалука је, као и сваки педаљ ове земље, Босна и Херцеговина, поручио је на трибини Странке демократске акције у Бањалуци лидер те странке Бакир Изетбеговић. Бошњаци и сви патриоти, дипломатски и на сваки начин, бориће се против поделе БиХ, истиче Изетбеговић.

Одлазећи члан Предсетавништва БиХ Бакир Изетбеговић, у оквиру предизборне кампање своје партије рекао је да се Босна и Херцеговина неће никада цепати и да Сребреница, Козарац, Брчко и друга места патње цивила никада неће бити ништа друго до БиХ.

Изетбеговић тврди да су све више забрињавајуће деструкције које долазе из званичне Бањалуке, као и речи и поруке које се тичу босанског језика, а које су се својевремено користиле само у време кампање, преноси Фена.

"Те поруке постају све тврђе и опасније и бојим се да они, који се не либе да пусте напоље тај дух сепаратизма, неће моћи да га врате назад. Почели су и да се укидају ранији ставови Скупштине, који су се односили на Сребреницу, да се награђују ратни злочинци, штампају се књиге које децу у РС погрешно усмеравају. Све је то забрињавајуће и тражи одговор одавде из Бањалуке, да им се каже – људи немојте то радити. Имамо ми довољно простора у овој земљи и на Балкану", додао је Изетбеговић, преноси Фена.

Изетбеговић, који више нема право да се кандидује за члана Председништва БиХ, позвао је да се престане с таквим порукама и крене ка реформама и напретку у миру и стабилности.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво