Ван дер Белен: Алпбах можда оставио погрешан утисак

Председник Аустрије Александер ван дер Белен оценио је, поводом оптимизма након иступања председника Србије Александра Вучића и шефа привремених институција у Приштини Хашима Тачија на Европском форуму Алпбах, да је могуће да се стекао погрешан утисак, пише аустријска штампа.

"Видећемо како ће се наставити разговори Београда и Приштине. Могуће је да је Алпбах оставио погрешан утисак", рекао је Александер ван дер Белен приликом посете Хрватској.

Ван дер Белен је, поводом одбијања председника Вучића у протеклој рунди дијалога у Бриселу да се састане са Тачијем, казао да не може да оцени зашто је сада дошло до одређених промена, али да не искључује могућност да ће за две недеље све бити другачије.

Подсетио је да је у протеклом периоду било позитивног развоја на Западном Балкану, као што је решење спора око имена Македоније, али и додао да постоји још "пар каменова спотицања, који морају да се уклоне".

Подвукао да сви билатерални конфликти треба да буду решени пре приступања, због искуства које је ЕУ имала са Кипром.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 12. сеп 2018, 19:50)
Snezana [нерегистровани]

Spaniju svi preskacu

Niko nespominje sta se to desava u Spaniji pod uticajem desavanja na Balkanu, otvorili su mogucnost menjanja granica i sada im se to vraca.