"Босфор" избацио хероин

Македонска полиција у операцији "Босфор" запленила 44 килограма хероина високог квалитета, у вредности од преко два милиона евра. Дрога намењена италијанском тржишту, кријумчарена преко Турске и Грчке.

Македонска полиција саопштила је да је запленила 44 килограма хероина високог квалитета у вредности од преко два милиона евра, чије је одредиште било италијанско тржиште дроге.

Дрога је заплењена у оквиру дуготрајне акције "Босфор", спровођене у сарадњи са турском полицијом.

"Заједно са протекле четири акције, заплењено је преко 230 килограма хероина, чија је укупна тржишна вредност преко 8,4 милиона евра", изјавио је министар унутрашњих послова Гордана Јанкуловска.

Пошиљка од 44 килограма хероина откривена је у уторак увече, у посебном бункеру у камиону, који је ишао преко Турске и Грчке.

Том приликом ухапшено је осморо грађана Македоније. Осумњиченима је приликом хапшења одузето оружје и муницију и они ће бити изведени пред истражног судију.

Јанкуловска је рекла да су у свим акцијама у оквиру операције "Босфор" ухваћени организатори "ове, добро организоване међународне мреже трговине дрогом".

Директор Бироа јавне безбедности Купо Тодорвски изразио је посебно задовољство што Македонија наставља успешну сарадњу са турском полицијом, додајући да су акције које се спроводе у оквиру операције "Босфор" још један доказ да је Македонија тампон зона за шверц дроге намењене европском тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво