Заустављен пожар на Паштровачкој гори, активан само изнад Ријеке Режевића

Будвански ватрогасци успели су да уз помоћ колега из Бара, Котора и Тивта зауставе пожар на Паштровачкој гори који је због буре током ноћи претио насељеном подручју. Тренутно гори једино изнад Ријеке Режевића.

Поједина села су евакуисана. Начелник будванске Службе заштите и спашавања Драган Божовић је за ТВЦГ навео да је 99 одсто пожара угашено. Божовић је казао да тренутно гори једино изнад Ријеке Режевића, а да је у гашењу тог пожара био укључен и авион МУП-а.

Он је истакао да је прошле ноћи ситуација била прилично тешка јер је ватрени фронт био дужине 5-6 километара.

"Негде око сат иза поноћи кренула је орканска бура, пожар је са врха Паштровачке горе сјурио на магистралу за 10 минута", казао је Божовић.

Срећом, људских жртава није било, а и сви објекти су сачувани.

"Имали смо херојску борбу, ниједна кућа није изгорјела, нико није страдао. Нека села смо евакуисали. Спасили смо бензинску пумпу и све ставили под контролом", истакао је Божовић.

У преподневним часовима избио је пожар у месту Марковићи, али је он брзо угашен.

На гашењу су јутрос били ангажовани и авиони Директората за ванредне ситуације, али због јако неприступачног терена, великог нагиба и далековода нису могли прићи, па су опозвани.

Према речима Божовића, директор Директората Мирсад Мулић рекао је да ће, у комуникацију са Војском Црне Горе, затражити да се укључе хеликоптери, који су много ефикаснији на таквом терену него авиони.

"Добро би било да хеликоптери угасе те ''џепове'' који су остали, јер ако би ветар опет променио правац, постоји ризик да се ватра поново распламса", рекао је Божовић за Мину.

Божовић је рекао да је пожар највероватније изазвао гром који је прекјуче запалио дрво на Паштровачкој гори, након чега се ватра проширила.

"На терену су синоћ били сви будвански ватрогасци са 7-8 возила, а у помоћ су им притекле колеге из Бара, Котора и Тивта са по два возила", навео је он.

Током целог дана авиони МУП-а су гасили пожар.

"Они су скоро све угасили до 20 сати, али је у току ноћи почела да дува јака бура и распламсала ватру", казао је Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво