Београђанки одређен притвор у Котору, Србија прати случај

Београд инсистира на недискриминаторском поступању према држављанима Србије у Црној Гори и тражи да се у случају притварања београдске студенткиње Саре Видак утврди да ли је њено српско порекло био разлог притварања, поручио је први потпредседник Владе и шеф српске дипломатије Ивица Дачић. Сара Видак је оптужена за напад на службено лице и одређен јој је притвор.

Дачић је на конференцији за новинаре рекао да је конзулка Србије у Црној Гори посетила нашу држављанку која се налази у притвору и да су контактирали с њеном мајком.

"Конзулка ју је обишла (Сару Видак) у притвору и видела у каквом је стању", рекао је Дачић и додао да је Србија искористила право да помогне у овом случају.

Дачић је казао да треба видети какве ће одлуке бити донете у овом случају, додајући да је поступак у току.

"Сигурно је да ћемо бранити интересе наших грађана свуда у свету, укључујући и околне земље", рекао је Дачић додајући да не постоје нови детаљи у овом случају.

Иначе, Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је приговор адвоката на одређивање притвора Београђанки Сари Видак, тако да она остаје у притвору до 30 дана који јој је одредио судија за истрагу Основног суда у Котору.

Судија Шпиро Павићевић је притвор одредио раније по захтеву Основног државног тужилаштва, које Видакову (20) терети да је починила кривично дело напада на службено лице, односно судију Суда за прекршаје Јелену Станишић.

Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је приговор нашег адвоката Срђана Љешковића на одређивање притвора и захтев за пуштање на слободу, изјавила је Оливера Видак, Сарина мајка.

"У току дана понудићемо јемство од 10.000 евра, пасоше Србије и Канаде чији је Сара држављанин, као и њену личну карту, издату у Београду. Пристајемо да суд одреди обавезно јављање полицијској станици у месту које јој се одреди за боравиште", рекао је за Новости адвокат Љешковић.

Генерални конзул Србије у Конзулату у Херцег Новом Зоран Дојчиновић рекао је да се помно прати случај наше држављанке Саре Видак.

Станишићева тврди да ју је Видакова физички напала након што је њеном дечку изрекла прекршајну казну, док друга страна тврди супротно, односно да је судија најпре вербално и физички насрнула на Београђанку, а када је схватила шта је урадила, оптужила је девојку да ју је напала док је обављала дужност.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи