Мирјана Пуканић ослобођена оптужби

Супругу убијеног сувласника загребачког недељника "Национал" Ива Пуканића, Суд у Загребу ослободио оптужбе за поседовање 15,4 грама кокаина.

Општински суд у Загребу ослободио је супругу убијеног новинара и сувласника загребачког недељника "Национал" Ива Пуканића, Мирјану Пуканић, оптужбе да је неовлашћено поседовала 15,4 грама кокаина.

У образложењу пресуде наводи се да суд није утврдио да је пронађена дрога припадала Мирјани Пуканић.

Утврђено је да је она конзумирала дрогу, што је и сама признала, али је дрога пронађена у стану 15 дана пошто је Мирјана Пуканић напустила стан који је делила с Ивом Пуканићем.

Током сведочења, спремачица је рекла да је претражила собу Мирјане Пуканић по налогу Иве Пуканића, који је сумњао да његова супруга продаје накит да би купила дрогу. Спремачица је пронашла 15,4 грама дроге, а убијени Пуканић је то пријавио полицији.

Мирјана Пуканић због болести није била на изрицању пресуде.

О односима у породици Пуканић медији су често писали, посебно пошто је почетком прошле године полиција с лисицама на рукама Мирјану Пуканић одвела на присилно психијатријско лечење, због чега су протестовала бројна удружења за заштиту људских права.

Она је више пута оптужила супруга да покушава да је прикаже као психички болесну, да је злоставља и да јој је одузео дете. Пуканић је то негирао, наводећи да је Мирјана Пуканић тешко болесна и опасна по околину.

Иво Пуканић је убијен 23. октобра 2008. испред седишта "Национала".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво