Курц: Бродове са мигрантима не пуштати у Европу

У тренутку када се Малта и Италија споре око прихвата избеглица спасених са мора, аустријски канцелар Себастијан Курц апелује да се не дозволи да бродови са мигрантима доспеју у Европу.

Док је италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини запретио да ће мигранте директно вратити у Либију ако друге земље чланице ЕУ не желе да их прихвате, Курц се изјаснио да се бродовима који долазе из Африке не дозволи усидрење у земљама чланице ЕУ.

Тренутно чека један брод са 177 спасених избеглица да добије дозволу да уђе у једну луку.

Италија одбија да прихвати брод "Дичиоти" италијанске обалске страже, указујући да су мигранти спасени из дела Медитерана за који је надлежна Малта.

Курц је, након телефонског разговора са малтешким премијером Џозефом Мускатом, пренео да постоји сагласност да се бродовима са избеглицама не омогући да доспеју до Европе.

"Ти бродови треба да буду заустављени већ на спољној граници ЕУ и мигранти враћени у земљу порекла или безбедну трећу државу на афричком копну", затражио је он.

Курц је казао да са малтешким колегом заступа исти став да не може сваки брод да уплови у ЕУ.

И друге земље чланице ЕУ, према његовим речима, не би требало да допусте да бродови са севера Африке уплове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво