Хрватска, повређени планинар спасен након три сата потраге

Хеликоптер Хрватског ратног ваздухопловства Ми-8 учествовао је у акцији спасавања повређеног планинара на планини Биокову. Акција потраге и спасавања трајала је пуна три сата.

Посада Ескадриле транспортних хеликоптера учествовала је у акцији спасавања, која се одвијала на стрмој стени на око 600 метара надморске висине, саопштило је хрватско министарство одбране, преноси агенција Хина.

У акцији су учествовали и припадници Хрватске горске службе спасавања.

Капетан посаде хеликоптера Ми-8 МТВ, Марко Марадин, изјавио је након успешне акције како је планинар висио на ужету другог планинара, који га је придржавао јер му се одломио комад стене и повредио му ногу.

"Увек када сам у акцијама спасавања на Биокову имам страхопоштовање према овој планини. Заиста је била врло сложена акција приласка унесрећеном, јер се практично радило у стрмој стени где је ротор на само два метра удаљености од стене", рекао је Марадин.

Додао је и да је пред крај акције спасавања почела и киша и да је ветар појачавао снагу, што је још више усложњавало целу акцију.

Ово је 13. акција потраге и спасавања у овој години у којој су учествовале летачке посаде транспортних хеликоптера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво