Додик: Сваки покушај уласка полиције Федерације БиХ биће спречен

Припадници полиција Федерације БиХ неће бити распоређени у РС која има територијални интегритет, полицијске снаге, Устав, законе и Споразум о сарадњи полицијских агенција, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик.

"Сваки покушај да и један припадник полиције Федерације БиХ уђе у Републику Српску, без сагласности Владе и Полиције Републике Српске, биће спречен силом и то нико не треба да покушава", рекао је Додик, преноси сарајевски портал Кликс.

Према његовим речима, проблем са мигрантима се мора заједнички решавати, али не "на начин да се злоупотребљава".

"Свака врста оправдања такве ствари и догађаја је ван Устава и Дејтонског мировног споразума и креирана је да се девалвирају улога и значај Републике Српске", рекао је Додик. 

Министар безбедности у Савету министара Драган Мектић изјавио је раније да још не зна да ли ће полицајци из Федерације БиХ бити распоређени на најугроженије делове границе на територији Републике Српске, али да ће они, уколико и буду распоређени, бити подређени Граничној полицији БиХ са циљем спречавања уласка миграната.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи