Хрватски министар помогао српским туристима на Брачу

Током јаког невремена које је захватило северни Јадран, у узбурканом мору код Милне на Брачу затекло се двоје српских држављана, а у спасавању је помогао хрватски министар рада Марко Павић, преносе хрватски медији.

Отац и ћерка из Београда спасавали су брод и завршили у мору, а пошто нису могли да се попну назад и умало завршили на оштрим стенама, помогли су им хрватски министар рада и још један мештанин, преноси Јутарњи лист.

Пола сата борили су се Тихомир Прошевски и његова ћерка Виолета с невременом покушавајући да усидре брод, али сидро им је било преслабо да задржи брод изложен растућим налетима таласа и ударима ветра, па се у једном тренутку конопац који држи сидро заплео у пропелер мотора и брод је остао без погона, пише хрватски портал 24sata.hr.

Прошевски је скочио с брода да расплете конопац, а за њим је у страху скочила и његова ћерка.

У паници, јер су се усред олује затекли у мору, заборавили су да спусте мердевине и више нису могли да се попну на брод.

Видевши људе у мору који су се нашли између оштрог стења и брода како траже помоћ и истовремено покушавају да спасу свој брод, у помоћ им је први прискочио министар рада Марко Павић који се нашао у близини, а потом је из куће на супротној страни увале допливао још један мештанин у помоћ.

Борећи се с олујним ветром, заједничким снагама, људе су успели да доведу до обале, а брод према шљунковитој плажи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи